Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Background/ tło logowania/ładowania

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłam tło dla kolegi do intra na kanał YT. Jednak zrezygnował z tego typu działalności. Szkoda, by się zmarnowało, więc może komuś się przyda w jakiś sposób.

1398501766-U247153.jpg

Jak ktoś zrobi pasujące resztę elementów, to myślę, że dobrze nada się na tematyczne serwery, jako tło do logowania i ogólnie interface logowania.

Pozdrawiam.

Opublikowano

5 minut pracy max. Szkoda że nie szanujesz pracy innych i nie dodajesz linków do stocków etc.

Wiesz. Ja mam około 18 folderów z renderami, stockami i innymi graficznymi pierdółkami. Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji, bym miała teraz każdy element wycinać i szukać po google kilkunastu (ten projekt jest złożony z około 10 materiałów) linków, tym samym "honorować" tutaj" autorów, czy też robić to za każdym razem, kiedy udostępniam jakaś grafikę. Jakby to miało wyglądać?:

-Zielony styl od Pani X

-Pomarańczowy od Pana Y

-Szkiełko made by ja

-Postacie made by YmirWork

-Pochodnie made jakieś zdjęcie made google

-Ogień made kilkanaście fractali, stocków i flar

-Inne elementy pewnie made by DA

Trochę powagi :)

Edit: I nie 5 min, a 40 :) jak zrobisz podobny projekt na podobnym poziomie w 5 min, to zwrócę Ci honory :) Kto jest grafikiem wie, że nie ma tak naprawdę prac na 5 min :)

Opublikowano

Oczywiście profesjonal jak zawszę ;-).

P.S:

Wejdź na Gadu, pisałem :P

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

Wiesz. Ja mam około 18 folderów z renderami, stockami i innymi graficznymi pierdółkami. Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji, bym miała teraz każdy element wycinać i szukać po google kilkunastu (ten projekt jest złożony z około 10 materiałów) linków, tym samym "honorować" tutaj" autorów, czy też robić to za każdym razem, kiedy udostępniam jakaś grafikę. Jakby to miało wyglądać?:

-Zielony styl od Pani X

-Pomarańczowy od Pana Y

-Szkiełko made by ja

-Postacie made by YmirWork

-Pochodnie made jakieś zdjęcie made google

-Ogień made kilkanaście fractali, stocków i flar

-Inne elementy pewnie made by DA

Trochę powagi :)

Edit: I nie 5 min, a 40 :) jak zrobisz podobny projekt na podobnym poziomie w 5 min, to zwrócę Ci honory :) Kto jest grafikiem wie, że nie ma tak naprawdę prac na 5 min :)

Oczywiście. Lecz sam(a) wiesz, że niektórzy autorzy wymagają takich informacji jeśli udostępniają swój stock - tak działają licencje. Więc nawet jeśli masz to już zapisane na dysku to możesz sobie dodawać w nazwie dopisek o informacji dla autora który musisz umieścić, jeśli ten sobie tego wymaga udostępniając stock etc. Siedzisz na deviantart więc wiesz jak to funkcjonuje. Sam jesteś autorem i nie raz widziałem jak wymagasz aby nikt Twojego watermarka nie usuwał, czyli chcesz aby respektowano prawa autorskie - tym czasem Ty na to zlewasz. Trochę nie fajnie.

Może przesadziłem z tym 5 minut, ale nie jest to nic nadzwyczajnego, wybacz.

Opublikowano

Oczywiście. Lecz sam(a) wiesz, że niektórzy autorzy wymagają takich informacji jeśli udostępniają swój stock - tak działają licencje. Więc nawet jeśli masz to już zapisane na dysku to możesz sobie dodawać w nazwie dopisek o informacji dla autora który musisz umieścić, jeśli ten sobie tego wymaga udostępniając stock etc. Siedzisz na deviantart więc wiesz jak to funkcjonuje. Sam jesteś autorem i nie raz widziałem jak wymagasz aby nikt Twojego watermarka nie usuwał, czyli chcesz aby respektowano prawa autorskie - tym czasem Ty na to zlewasz. Trochę nie fajnie.

Doskonale to wiem i się do tego stosuje, a przynajmniej się staram bo nie zawsze na stronach oferujących download jest napisany autor. Bardzo często są to strony pośrednie, a ja nie mam ochoty dochodzić do tego, gdzie dany materiał ma swoje źródło. Ty w tym momencie mnie bezpodstawnie oskarżasz o coś, czego nie zrobiłam.

Opublikowano

Pierdolenie o szopenie.

Rzeczywiście, może to nie jest nic nadzwyczajnego bo to nie jest skończone :O

I tak Wredna to najlepszy grafik na MPCforum, i to się nie zmieni.

A Twoje teorie to wiesz... ;P

Niedługo jak dodasz coś autorskiego do clienta metin2 to będziesz musiał informować gameforge, że edytowałeś tam coś... albo dam Ci lajka, to muszę powiadomić GM żeby wiedzieli, że to ja Ci go dałem...

Wredna, GG !!!

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

Pierdolenie o szopenie.

Rzeczywiście, może to nie jest nic nadzwyczajnego bo to nie jest skończone :O

I tak Wredna to najlepszy grafik na MPCforum, i to się nie zmieni.

A Twoje teorie to wiesz... ;P

Niedługo jak dodasz coś autorskiego do clienta metin2 to będziesz musiał informować gameforge, że edytowałeś tam coś... albo dam Ci lajka, to muszę powiadomić GM żeby wiedzieli, że to ja Ci go dałem...

Wredna, GG !!!

Nie ma mnie aktualnie w domciu, więc nie odpisze, przepraszam.

On ma w sumie racje bo prawa autorskie są bardzo ważne, a ja jako grafik je cholernie szanuje. Jednak jak napisałam wyżej- nie jestem w stanie zapamiętać każdego autora, czy tez strony, z której dany materiał został ściągnięty. Musiałabym chyba stworzyć jakiś osobny folder, czy nawet dysk do zapisywania takich informacji. Mimo to zawsze do moich projektów staram się dobierać darmowe, "bezpieczne" materiały, a jeżeli nie jestem ich pewna, to pytam autora o możliwość ich wykorzystania w celu komercyjnym lub tez nie.

Opublikowano

PS. GF ma to  w nosie, najszybciej to do WEBZENU możesz napisać.

@topic

Wredna, jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności :)

Pierwszy lay, który mi się tak spodobał :)

Szkoda tylko, że nie udostępniasz .psd, ale to z wiadomych przyczyn.
Pozdrawiam.

Opublikowano

PS. GF ma to  w nosie, najszybciej to do WEBZENU możesz napisać.

@topic

Wredna, jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności :)

Pierwszy lay, który mi się tak spodobał :)

Szkoda tylko, że nie udostępniasz .psd, ale to z wiadomych przyczyn.

Pozdrawiam.

No niestety. Jeden z naprawdę nielicznych projektów, które zapomniały być zapisane również, jako psd :P

Opublikowano

Piękne :)

Widać masz talent, oby tak dalej :) Pracuj cały czas, napewno ludzie to doceniają.

Sam nie wykorzystam bo szanuję czyjąś prace ale może komuś się przydać.

Na serio mega efekt, jak i wszystkie twoje prace. Co następna praca to jeszcze większe zaskoczenie.

Opublikowano

Bardzo ładne, na pewno wykorzystam, ładne ciemnie kolorki, ale najbardziej podobają mi się te postacie i pochodnie ;)

by Neosieł

Opublikowano

5 minut pracy max. Szkoda że nie szanujesz pracy innych i nie dodajesz linków do stocków etc.

Patrząc na twoją sygnature moge stwierdzić ze jestes niedorozwinięty.

Praca mi się bardzo podoba... jednakże widze, że od ostatniego czasu coś Cie na te pochodnie wzięło, klimatycznie =D

Opublikowano

Zobaczyłem Autor: Wredna.

Odrazu wiedziałem, że jak tu wejdę nie zobaczę byle czego.

Oczywiście nie myliłem się ;-)

Praca bardzo dobra, troszkę edytować i cud miód i orzeszki :)

Zostawiam plusa, jak dzisiaj będziesz miała troszkę czasu to się odezwę, bo mam duże zlecenie :D

Pozdrawiam, Drakku.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...